DuikClub Urk is een gezellige Urker club met 5 eigen instructeurs die diverse opleidingen in zwembad 't Bun organiseren.

Nederlandse Onderwatersport BondDe Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) is de bond voor alle duikers en dé organisatie voor iedereen die het duiken wil beleven.

DAN helpt duikers in nood, 24/7, overal ter wereld met spoedeisende medische hulp en promoot veilig duiken d.m.v. research, educatie, producten en diensten

Home   >>   Gegevens - Duikcursus DL2: Zelfstandig Duiker - Zwembad

Stichting DuikClub Urk

Titel:
Duikcursus DL2: Zelfstandig Duiker - Zwembad
Wanneer:
01.09.2012 16.00 h - 17.00 h
Locatie:
Zwembad 't Bun - Urk
Categorie:

Beschrijving

Zwembadles. Hier gaan we van hele makkelijke oefeningen langzaam iets moeilijkere oefeningen doen.

1. Perslucht monteren
  2. Perslucht demonteren
  3. Buddy check aan land
  4. Uit trimmen
  5. Ademautomaat opzoeken 1ste manier
  6. Ademautomaat opzoeken 2de manier
  7. Vintippen 1ste manier
  8. Masker klaren (1/3 & 2/3 )

Deze oefeningen staan gepland voor deze zwembadles. Dit is niet gezegd dat deze ook allemaal geoefend worden. Als deze oefeningen niet binnen de tijd gehaald kunnen worden, dan schuiven deze door naar de volgende zwembadles.

Hoe laat precies aanwezig in het clubhuis wordt tijdens de theorielessen doorgegeven.

De leidinggevende instructeurs zijn deze les: Fokke Loosman, Bert de Vries

Vertrek en aankomsttijden:

* Aanwezig zijn bij  het DuikClub Urk-gebouw  om je uitrusting op te zoeken om: 14:15 uur

* Vertrekken vanaf  het DuikClub Urk-gebouw  om: 14:30 uur

* Uitrustingen in elkaar zetten om 14:45 uur

* Briefing t.b.v. de oefeningen om 15:00 uur

* Het zwembad in om: 16:00 uur

* Uit het water om: 17:00 uur

* Debriefing bij  het DuikClub Urk-gebouw  om: 17:30 uur

Vandaag moet je aanwezig zijn bij het DuikClub Urk-gebouw

om 14:15 uur omdat de eerste zwembadles

wat meer voorbereiding nodig heeft dan de andere zwembadlessen

(de volgende zwembadlessen beginnen om 14:30 uur bij 'het DuikClub Urk-gebouw)

Wees op tijd bij het DuikClub Urk-gebouw om 14:15 uur want DuikClub Urk

moet 't Bun betalen per uur vóór het zwembadhuur.

We behoren om 16:00 uur in het water te liggen:

In die tussentijd hebben we uitrustingen uitgezocht bij het Divecenter,

de uitrustingen in elkaar gezet bij 't Bun en een briefing gehad over

de oefeningen die we gaan doen in het zwembad:

Al met al een druk schema.

Wat moet je zelf meenemen naar deze zwembadles:

- De uitrustingen worden beschikbaar gesteld door DuikClub Urk

- Zwemkleding

- Handdoek

(- En desnoods uitrusting die je zelf bezit)

Voor vragen kun je terecht bij de ondergenoemde hoofdinstructeur

Fokke Loosman: 06-25075815: Hoofd-instructeur voor deze zwembadles

Riekelt Brands:   06-22448778

Bert de Vries:     06-20970917: 2de instructeur

Bert Ras:            06-23794180

Juriean Brands:  06-10262224

Dirk Visser:         06-13510427

Bob Bles:            06-53281148

E-mail adres: instructeurs@duikcluburk.nl .

De WOSD opleiding 'niveau 2 - Zelfstandig duiker' is de volledige duikopleiding voor de cursist die de onderwaterwereld onafhankelijk wil gaan verkennen. Hij of zij kan, samen met een buddy die ook een niveau 2 of hoger heeft, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken zonder begeleiding van een ervaren duikleider.

Duiker niveau 2

Omdat hierdoor meer eisen gesteld worden aan de kennis als bij de duiker niveau 1, is het theoretische deel uitgebreider. De niveau 2 duiker dient namelijk zelf zijn duiklimieten te kunnen berekenen en deze in de gaten te houden.

Het WOSD cursusmateriaal “Recreatie Scuba Duiker niveau 2 – Zelfstandig duiker” bestaat uit verschillende delen:

Theoretische kennis:

In dit deel leer je hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving en welke tijd- en dieptelimieten je in acht moet nemen tijdens het recreatie scuba duiken. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater natuurlijk uitgebreid behandeld.

Praktische vaardigheden:

In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

Buitenwater oefeningen:

In dit deel leer je niets nieuw meer maar laat je zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

Voorvereisten:

• Minimum leeftijd 14 jaar;

• Aantoonbare zwemvaardigheid;

• Goedgekeurde medische verklaring;

• Ondertekende verklaring van begrip.

Bevoegdheden:

• Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur;

• Maximum duikdiepte: 20 meter;

• Duiken met een andere niveau 2 'zelfstandig duiker' of hoger waarvan ten minste één van de twee meerderjarig is.

Locatie:
Zwembad 't Bun   -   Website
Straat:
Staartweg 30
Postcode:
8321 NB
Plaats:
Urk
Land:
Land: nl

Beschrijving

Route beschrijving:

Als u vanaf de A6 Urk in rijdt, moet u gewoon de weg blijven volgen en na de tweede rotonde links afslaan.

Komt u vanaf Emmeloord over de Urkerweg, sla dan op de rotonde na het politieburo rechts af. Volg de weg, en sla na de volgende rotonde (niet op de rotonde) links af.

Mensen die over de Staartweg uit de richting van Espel Urk binnen rijden, kunnen na de eerste rotonde die ze tegenkomen rechts afslaan.

Alleen geregistreerden mogen berichten plaatsten. Maar dan moet je wel ingelogd zijn.