DuikClub Urk is een gezellige Urker club met 5 eigen instructeurs die diverse opleidingen in zwembad 't Bun organiseren.

WOSD is een duikorganisatie die met nieuwe, innovatieve methodes (duik)opleidingen ontwikkelen met gebruik van moderne hulpmiddelen en technieken.

DAN helpt duikers in nood, 24/7, overal ter wereld met spoedeisende medische hulp en promoot veilig duiken d.m.v. research, educatie, producten en diensten

Duiken is het ontdekken van het mooie, verrassende onderwaterleven waarbij je gewichtsloos in het water zweef.

Home   >>   Verslagen   >>   Nederland   >>   Diepduik in Vinkeveense plas (door Stevan de Boer)

Diepduik in Vinkeveense plas (door Stevan de Boer)

DiepduikVrijdagavond gingen we met 4 man naar de Vinkeveense plas om daar een duik in het diepe te maken voor de diepduik specialtie van Lub van Slooten, Stevan de Boer en Bonne Jutstra van de polderdivers die zelf vanuit Almere naar Vinkeveen ging. We waren onder begeleiding van Fokke Loosman en Riekelt Brands. Aangekomen bij zandeiland 4 stond Bonne ons al op te wachten.

Nadat de buddyparen Bonne, Stevan en Riekelt en buddypaar Fokke en Lub bekend waren gingen we het water in. We daalden vrij vlot naar beneden toe en het zicht was goed, voorbij de 12 meter werd het plotseling steenkoud. Toen we bij een bordje met er op 25 meter aankwamen ging het niet meer zo snel naar beneden en het was er pikke donker gelukkig hadden we allemaal goed werkende lampen :-p. We kwamen aan bij de 32 meter daar gingen we keren met het eerste stuk waar we bijna geen zicht hadden door ons eigen gemaakte stof van de heenweg, gingen we later een stop maken op een platvorm op 17 meter diep waar het nog steeds best fris was en Bonne een teken gaf van “kom op naar boven en naar huis toe het is hier koud”. Toen we op de 10 meter waren aangekomen was het weer lekker warm en zagen we daar een stuk of 7 duiklampen van duikers die naar een droogmolen aan het kijken waren. Vlak daar achter lag de bus dus daar gingen we even een kijkje nemen. Met in de bus 2 rode baarsen en rond het dak zwom een snoek. Na daar even gekeken te hebben gingen we een decostop doen op 5 meter en daar lagen een stuk of 5 grote rode baarsen een mooi einde van de duik.

Na het omkleden gingen we richting de grote M om daar bij te tanken, tja je zou de volgende dag maar meedoen met de fish potato run dan had je er niet bij kunnen zijn. Maarja voor de meesten van ons was het een geslaagde duik.

Alleen geregistreerden mogen berichten plaatsten. Maar dan moet je wel ingelogd zijn.