Toch maar weer naar Vinkeveen

Op de planning stond de Cacaofabriek in Helmond. Deze nieuwe duikstek had naar verluidt alles wat je van een goede duikstek kon verwachten. Goed zicht, prachtige onderwaternatuur, veel leven en voorzien van allerlei gemakken. Alle reden dus om deze stek eens te bezoeken op een vrije zaterdag.

Zo gezegd, zo gedaan. Een grote groep van maar liefst 15 duikers verzamelde zich in alle vroegte bij de club. Na het puzzelen met grote koffers en te kleine kofferbakken kon koers gezet worden naar het zuiden des lands. Na een rit van 2 uur kwamen we aan. Natuurlijk niet in één keer, want we reden eerst fout. Het hoort er allemaal bij.

Toolenburgerplas - alle duikdoelen gehaald?

Vrijdagavond 19 juni was de bedoeling om met een man of negen een nachtduik te maken. De doelen van deze duik waren heel divers. Een buddypaar wilde op zoek naar de Meerval om deze te fotograferen. Een ander buddypaar wilde veel vis zien. Weer anderen wilden hun nieuwe droogpakuitrusting testen. Zijn deze doelen ook gehaald of ter plekke aangepast.

Verslag Duikvakantie Malta 2015

Um El FaroudVan 5 t/m 12 mei zoude 9 leden van DuikClub Urk op vakantie gaan naar Malta. Door omstandigheden was één er al en kon helaas niet duiken. Hier volgt een klein verslag van deze duiktrip. In dit verslag worden alleen de duikstekken genoemd.

Dive4Life - duiken voor je leven

Dive4Life in Siegburg (Duitsland). Duikclub Urk was er nog nooit geweest. Onder het mom van het verkennen van nieuwe duiklocaties werd een bezoekje aan Dive4Life door de activiteitencommissie op de agenda gezet.

Met 10 man sterk stonden we op zaterdagochtend om acht uur al klaar. De lunchboxen waren goed gevuld, want ons stond een reis van tweeënhalf uur te wachten. Je moet wat overhebben voor het duiken, niet?! Voor sommigen was het de eerste duik van het jaar.  Anderen hadden al een aantal keer gedoken.

Het Blauwe Meer

Koffie bij het Blauwe MeerOp zaterdag 4 oktober 2014 heeft een groot aantal leden van  DuikClub Urk gedoken in ’t Blauwe Meer in Loon op Zand. De dag werd georganiseerd door de Activiteitencommissie. Zo’n uitje is bij uitstek geschikt om elkaar (nog) beter te leren kennen, zowel boven onder water.