Het Blauwe Meer

Koffie bij het Blauwe MeerOp zaterdag 4 oktober 2014 heeft een groot aantal leden van  DuikClub Urk gedoken in ’t Blauwe Meer in Loon op Zand. De dag werd georganiseerd door de Activiteitencommissie. Zo’n uitje is bij uitstek geschikt om elkaar (nog) beter te leren kennen, zowel boven onder water.

De dag begon (redelijk vroeg) om half acht bij de duikclub. We begonnen met het vaste ritueel. Ademautomaten? Check. Lood? Je kent dat wel. Nadat iedereen zijn/haar uitrusting compleet had, werden de leden over de beschikbare auto’s verdeeld, werd de TomTom ingesteld en gingen we op weg naar Loon op Zand. Een reis van dik anderhalf uur lag voor ons.

Niet iedereen kwam tegelijktijdig aan bij de duiklocatie en voor sommigen was het even zoeken om de ingang te vinden. De te maken duiken werden verzorgd door de Dive Company van het Padi 5 Star Dive Center. Voordat er gedoken werd, moesten een aantal formaliteiten afgerond worden. Het invullen van een formulier, het tonen van het brevet/logboek en een briefing; het zorgde ervoor dat alles zo professioneel en veilig mogelijk verlopen zou.

Baarsjes
Rond elf uur gingen de eerste duikers te water. Het zicht in het meer was goed (zo’n 6 meter). Onder water werden interessante objecten gespot. Zo lag er bijvoorbeeld een klein vliegtuigje, diverse platformen, een auto en een kano. Qua leven viel het enigszins tegen. Slechts enkele kleine tot middelgrote baarzen kwamen wij tegen. Tijdens de briefing was verteld dat het meer enkele vuistdikke palingen huisvestte, helaas werden die de eerste duik niet gezien.

De eerste duik in ’t Blauwe Meer was zodoende een feit. Zoals het leden van DuikClub Urk betaamt, werd na de duik meteen gezocht naar voedsel en drinken. Op de duiklocatie was koffie, thee, warme chocolademelk en frisdrank aanwezig. Antje en Abbe hadden soep en broodjes mee en Bruno zorgde voor snoep en stroopwafels. Aan geen ding gebrek dus!

De tweede duik van de dag werd door een aantal leden op dezelfde locatie gemaakt. Anderen werden per auto naar een ander deel van het meer gebracht, waarna zij de weg terug zouden duiken. Allen hoopten wij de vuistdikke palingen tegen te komen. Enkele leden waren zo gelukkig, anderen moesten het doen met van horen zeggen.

Na de tweede duik hielden de meesten het voor gezien. Hans en Bruno waren de diehards van de dag; zij maakten zich op voor een derde duik. De rest zette koers naar de KFC. Anderen reden direct door naar de Bult. Na het spoelen bij de duikclub kwam deze gezellige dag ten einde.

Vanaf deze plaats complimenten aan de Activiteitencommissie voor het organiseren van deze dag. We hebben allen genoten.