BBQ Zandeiland 4, Vinkeveen 2014

De Tent - Bedankt Op zaterdag 23 augustus 2014 werd de jaarlijkse, goed bezochte BBQ van Duikclub Urk gehouden in Vinkeveen. De dag kunnen we zeer geslaagd noemen! We vertrokken 's ochtends om acht uur vanaf de club. Door Abbe en Antje was een paardentrailer ter beschikking gesteld, waardoor we zonder moeite alle flessen, kisten, apparatuur en de grote tent konden meenemen. Na het nodige sjouw- en sleepwerk was het dan zover: in colonne reden we de bekende route naar Vinkeveen.

Het had de hele week erg geregend, maar voor zaterdag was beter weer op komst. De vooruitzichten begonnen dus al goed. Helaas regende het erg toen we bij Zandeiland 4 aankwamen. Gelukkig was de tent zo opgezet, waarna we onder het genot van een bakje koffie konden wachten tot de regen ophield. Het weer was nog niet opgeklaard, of de eerste fanatiekelingen hadden hun setje al opgebouwd. 'Dat binnen de echten', zo concludeerden we.

Eerst moest de rib, die we van Post Workboats konden lenen, te water gelaten worden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Daar stonden we, zo'n 15 mannen vol enthousiasme over de rib, zonder dat ie het water in te krijgen was. Na veel gesjor, getrek, geduw en gezweet schoot de boot eindelijk los van de trailer. De opluchting werd gesymboliseerd door Riekelt, die blij als hij was eerst een vreugderondje over het water scheurde.

Het buffet is geopend

Er waren nog enkele leden die hun praktijkexamen van de specialty Onderwater Navigator moesten afleggen. Om te toetsen of het navigeren ook in onbekend water goed ging, besloten we met deze leden, en enkele anderen, per boot naar Zandeiland 9 Zandeiland 8 te varen. Al navigerend, wat overigens prima verliep, verkenden we dit onbekende deel van de Vinkeveense Plassen. Het leven was wat tegenvallend. Een snoek en wat kreeftjes, dat kwamen we tegen. Een dode snoek wel te verstaan, ook dat nog. In ieder geval hadden we weer een nieuw stukje Nederlands water verkend.

Inmiddels hadden andere leden al gedoken bij het bekende Zandeiland 4. Voor sommigen was het de eerste duik van het jaar. Even wennen, maar de draad was zo weer opgepakt.

Rond het middaguur werd de BBQ aangestoken. Vlees, vis, brood, drinken en salades waren er in overvloed, waarvoor wij René van Willem de Boer Food & Events zeer dankbaar waren. Tijdens het eten was er voldoende gelegenheid voor een praatje. Een uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe en meer ervaren leden van de club. De sfeer was erg goed!

Met dank aan

Na het eten werd door de diehards wederom gedoken. Ook dit keer werd bij Zandeiland 9 Zandeiland 8 gedoken. Daar werden weer enkele objecten, zoals wrakjes, onder water gevonden. Min of meer per toeval natuurlijk, maar dat was de sjeu. Er werden mooie foto's en filmpjes gemaakt, zodat het avontuur vereeuwigd was. Het schijnt dat enkele duikers zelfs een duikboot, die rondvaarten deed, tegenkwamen onder water. Ook geen alledaags verschijnsel!

Zo liep de dag langzaam ten einde. We hadden het allemaal erg naar onze zin, en de tijd heeft de gewoonte dan veel te snel te gaan. Alles moest natuurlijk nog afgebouwd en in het vrachtwagentje gestald worden. Ook de rib moest weer uit het water. En je voelt het al aankomen natuurlijk: ook dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk stond de rib toch ongeschonden op de trailer.

De dag konden we zeer geslaagd noemen. Het weer zat ons erg mee en er zijn mooie duiken gemaakt. De sfeer onderling was super. Onder het genot van het heerlijke eten en drinken hebben we samen veel gelachen. Iedereen bedankt voor de inzet en het enthousiasme, en op naar volgend jaar!