© Ontwerp door GBU

Duikweeekend Zeeland 2014

Meeuwenstein / KerkwegHet was weer tijd voor het jaarlijkse weekeinde Zeeland. Riekelt had het weer, perfect met het weer gepland. We vertrokken dit jaar vroeger dan anders en wel om 08.00 vanaf het clubhuis. Nog wel even bij mij langs om de spullen in te laden, maar toen gingen we op weg. Ik reed dit jaar met Maurice en Johannes Kats mee, en ik moet zeggen we hebben heerlijk zitten babbelen.

 

1.      Scharendijke

Zoals “altijd” naar onze koffie break, en even het water bekijken en duiken. Om niet bij alle duiken in herhaling te vallen. De volgende zaken onthouden.a. Geen superzicht (tenzij anders vermeld)  b. Ik raak met 2 buddies, altijd op m’n eentje verdwaald. Ik dook met Maurice en Johannes, en na afloop zijn we naar de witte boulevard gereden, en hebben kwartier gemaakt.

 

2.      Meeuwenstein /Kerkweg

Na de jaarlijkse kibbeling en wandeling door het centrum van Renesse de flessen gevuld en op naar de tweede duik. We zijn wat langs de linkerkant gegaan, niet zo heel diep en toen we uit het water kwamen waren Geert en Riekelt reeds onderweg om boodschappen te doen. Terug op de Witte Boulevard, stond de koffie klaar en kwam de rest binnen druppelen.

 BBQ-en

3.      Zeelandbrug / Frans Kok Rif

De nachtduik wilden we bij de Zeelandbrug doen, maar het zicht leek niet best. het was wel rustig, ivm. het voetbal. Er stonden alleen Belgische auto’s. We besloten een andere stek te zoeken, en terwijl we terug liepen naar de auto’s, mopperde ik op Cornelis, dat hij niks had gezegd over voetballen van het Nederlands elftal en dat we de eerste helft nu misten. De belgen keken ons na, zo van menen ze dat nou, toen we wegreden, had je die gezichten moeten zien. Bij het Frans Kok Rif een redelijke lange duik gemaakt niet zo diep, en in alle rust. Mijn lamp hielt er na 10 minuten mee op. Maar ik kon rustig achter Cornelis en Jan Jurie aanflipperen.

 

4.      Zoutersbout

‘s ochtends naar Zoutersbout, Riekelt vroeg naar m’n duikplan en ik had zo iets van ... wtf, maar het was de bedoeling dat ik samen met Geert Post een diepduik zou maken, voor onze specialty. We spraken een koers en diepte af, Geert gaf aan op welke diepte we zouden keren, en waar we onze stops (welke diepte) zouden houden en de tijden. Na goedkeuring van Riekelt gingen we op weg, tot 20 meter. Het zicht was zo slecht dat Riekelt ons niet meer kon volgen ... hij zag Geert, daar zwom ik 50 cm. naast, maar ik noch mijn knal gele vinnen waren niet te zien. Dus besloot Riekelt de duik af te breken. Terug aan de kant, hebben Geert en Ik nog een duikje gemaakt op een meter op 5 /7 die redelijk was. Het was er druk, en als er andere duikers in de buurt waren had je stof, stof en zand. In de vroege ochtend was de laatste delegatie ondertussen ook gearriveerd, dus die waren ook mee te duiken. Dirk was duikleider en noteerde netjes alle gegevens en hield het ook bij, voor de tweede duik(en)

 

5.      Meeuwenstein /Kerkweg


Dit is toch een van mijn favoriete plekken, ik dook met Bob, en we hebben een aangename duik gemaakt langs het rif, met het beste zicht van het hele weekeinde. Vrij veel grote kreeften en 2 hele grote krabben gezien en een super Kikkervis. Ik zat te moren met m’n masker en klaren, dus die ging aan mijn aandacht voorbij.  En toen het eten op zaterdagavond, waarheen, Mexicaan, wat anders .... en toen viel het woord barbecue. In eerste instantie wilden we bij Fokke op de camping gaan barbecuen, maar er werd besloten om de barbecue naar ons op de witte boulevard te halen. We hebben een geweldige avond gehad, maar zoals iedereen (behoort) te weten, wat in Renesse gebeurt, blijft in Renesse, dus de verhalen, over super duiken, haaien aanvallen verloren continenten en geheime schatten ed. vertel ik hier niet.

 

6.      Koepeltje

‘s Zondags een duikje gemaakt bij het koepeltje met Cornelis. In eerste instantie zaten we op een meter of 14 waar het zicht gewoon slecht was. Daarna rond de 5 meter gedoken, waar het zicht aanmerkelijk beter was. Na afloop de douche op gezocht om het eerste lees ergste zout er alvast uit te spoelen, en toen terug naar de camping. De spullen opgeruimd en op de weg terug naar huis.

 

Mijn mening ...

tot volgend jaar in Zeeland

Hans Mars

Dit is één van onze sponsoren: