© Ontwerp door GBU

Big Mamma of Big Dochter?

MeervalEr zijn weken van voorbereiding aan vooraf gegaan. Nouja voorbereiding.. Planning beter gezegd. Wanneer gaan we Big Mama opzoeken. Datum plannen. Wie gaat er mee. Wie rijdt er met de auto. Hoe laat vertrekken we. Allemaal zaken die gepland zijn. Eindelijk is het dan zo ver. Tijdstip van vertrek: 14 september om 07:00. Waarom zo vroeg...?

 

Tja, waarom zo vroeg? Het duikcentrum gaat pas om 10:00 open. Het is 2 uur rijden dus 8 uur vertrekken was ook goed geweest. Maar niet als je ook nog even voor de duiken ook nog even van het uitgebreide ontbijtbuffet in de plaza wil gebruik maken. Ook dit had Alice goed georganiseerd. Het ontbijt was uitgebreid. Iedereen heeft heerlijk kunnen eten en drinken.

 

Om 10 uur toch maar eens de duikschool opgezocht. Helaas konden we hier iet met de auto komen. Dus een grote bolderkar vol geladen met duikkisten en cilinders. We waren een van de eersten bij de duikschool, het leek eerst een dooie boel te zijn maar naderhand kwamen er toch meer duikers die bij Big mama kwamen kijken.

 

Na een uitvoerige briefing van Jeroen over hoe je moet duiken en hoe je niet moet duiken. Niet dieper dan 8 meter in ieder geval. Daar is op dit moment een thermocline en dan is het koud en zie je toch niks. Eindelijk waren we er klaar voor. We konden het water in. En we daar zagen we .....

 

Eerst niet zo veel. Volgens de route die Jeroen opgegeven had gingen bij de instap rechtsaf. Hier was weinig bijzonders te zien. Eigenlijk niets. De route toch maar gevolgd en vervolgens kwamen we bij de instap weer de objecten tegen waar iets bijzonders te vinden was. Ook hier was gelijk het leven. Heel veel kleine baars. Heel veel boomstronken waren en nu geplaatst. Hier was heel veel vis te vinden. Daar alleen al voor was het een mooie duik. Ook het zicht was goed te noemen. Even verderop lag een drijvend platform van rijshout leek het wel. Hier zou vaak een meerval onder liggen. Helaas voor ons was dat nu niet het geval. Verderop dan maar weer naar wat rioolbuizen. Dirk begon te wijzen en wat bleek. Hier lag een meerval in maar die door het gewapper van Dirk gaat de Big Mama er vandoor. Of was het niet Big Mama niet? Was het niet die hele grote meerval maar was het Big Dochter? Wie het ook was. Hij was groot en had een dikke kop. Net zoals.... nee.

 

Tijd voor wat koffie. Koffie smaakt best lekker zo na een duikje. Zo'n eerste duik was best mooi en interessant. Het parcours is bekend. We weten nu waar we zoeken moeten en wat we waar kunnen vinden. De tweede duik ging van start. In plaats van rechtsaf te gaan gingen we nu maar direct linksaf. Mede ook omdat er een groep van een stuk of 10 duikers rechtsaf gingen. En dat zou het zicht niet verbeteren. Gelukkig zijn we deze groep onder water niet tegen gekomen. Wat we wel tegen gekomen zijn was die grote meerval. En met groot bedoel ik toch wel ruim 2 meter. Samen met de vele rooie baarsjes en kleine snoekjes tussen de boomstronken al met al twee hele mooie duiken.

 

Na afloop hebben we onderweg nog even aangelegd voor een kleine versnapering en kopje koffie. Iets voor vijf uur waren we weer op de bult. Een geslaagde dag. Een geslaagde duik. Volgend jaar weer?

 

Bekijk hier de foto's

Dit is één van onze sponsoren: